Pylkwier kanopolo toernooi 2019

Het kanopolo seizoen wordt traditiegetrouw afgesloten met Pylkwier. In het hoge Noorden waar de bladeren zich met enthousiasme al losmaken van de bomen en het water langzaamaan zijn zomerse warmte verliest, vind je op 5 en 6 oktober Pylkwier. Pylkwier is een kanopolotoernooi op de plek waar Leeuwarden over gaat in natuur: de Froskep├┤lle. Teams vanuit heel Nederland komen naar Leeuwarden om in verschillende klassen te spelen. Er is ruimte voor teams in de 1e klasse, 2e klasse, 3e klasse en een jeugdklasse. Warme chocolademelk, fanatieke potjes kanopolo en een heleboel Friese en frisse gezelligheid: dat is Pylkwier. Ohja, bij nat weer kan het ook wat modderig zijn.

Aanmelden voor Pylkwier 2019

Dit jaar is Pylkwier van vrijdag 4 oktober tot en met zondag 6 oktober. Waarbij de wedstrijden op zaterdag en zondag zijn. Aanmelden kan via deze link. Als je meer informatie wilt stuur dan een mail naar info@kvhydronauten.nl.

Praktische informatie Pylkwier 2019

Waar: Avondsterweg 15, 8938AK Leeuwarden
Wanneer: 5 en 6 oktober 2019
Klassen: 1e, 2e, 3e en jeugdklasse
Kosten voor deelname: 55 euro per team (jeugdteams 45 euro per team)
Campingfaciliteiten: kamperen kan op de velden rondom het clubgebouw. En het sanitair van de club kan gebruikt worden. Ook dit jaar is er weer een stiltecamping.

Interesse om kennis te maken met kanopolo?

Ben je benieuwd naar de kanopolo sport in Leeuwarden? Schroom dan niet en kom langs! Er is plek voor publiek en de gene die het meest fanatiek is, krijgt een gratis proefles kanopolo. De hele dag door zijn er wedstrijden en ter plekke is een wedstrijdschema te bemachtigen in het programmaboekje.

kanopolo pylkwier hydronauten

Pylkwier begrip in kanopolo

Sinds jaar en dag organiseert KV Hydronauten kanopolo toernooi Pylkwier. Het vetste kanopolo toernooi van het Noorden! Robin van Leeuwen kan zich de eerste editie in 1952 nog goed herinneren. “In onze houten boten gooiden we met leren ballen en omgaan was meestal niet meer boven komen”, aldus Robin van Leeuwen. Ook meneer Burns kan zich die oude tijden nog herinneren, maar tegenwoordig is dat anders vertelt hij. “Vroeger kwam ik op klompen aan en stapte ik in een grote klomp die ik kano noemde. Tegenwoordig kom ik op lakschoenen en heb ik een flitsende carbon boot en kan ik nog mee steeds meedoen”.

Benieuwd wat kanopolo is? Kijk dan deze video eens.