Pylkwier kanopolo toernooi 2020

Op 3 en 4 oktober organiseren wij ons kanopolo weekendtoernooi Pylkwier. Via dit formulier kunnen jullie je inschrijven in jeugd, eerste, tweede of derde klasse. Inschrijven kan tot 23 september.

Dit jaar hebben wij maatregelen in verband met het Coronavirus moeten nemen. Onderstaand leggen wij uit welke dit zijn en waarom hiervoor hebben gekozen.

• Per team mogen er 10 mensen komen, inclusief toeschouwers. We verzamelen de gegevens van iedereen die er is, zodat we, in geval van besmetting, dit iedereen kunnen laten weten. Deze gegevens worden drie weken na het toernooi verwijderd.
  • Plek voor overnachting wordt dit jaar niet naast het clubgebouw gefaciliteerd. Wij hebben besloten kampeerplekken aan te bieden op de achtergelegen citycamping (https://www.citycampingleeuwarden.nl). Hier zijn extra kosten aan verbonden namelijk: 15 euro per tent, per nacht voor twee personen. Als er een meer in een tent willen slapen komt hier 4 euro per persoon bovenop. Hiernaast geldt er nog toeristenbelasting van 1 euro per nacht per persoon bij opkomt. Er kan natuurlijk ook voor andere campings, hostels of hotels worden gekozen. Wanneer jullie op de citycamping willen staan wordt dit na de inschrijving via een formulier geregeld.

Wij hebben hiervoor gekozen zodat de stroom van mensen meer kan worden verspreid en we zo over meer faciliteiten beschikken.

• Kantine en kleedkamers van de vereniging worden tijdens het toernooi gesloten. Er kan gebruik worden gemaakt van gehuurde wc-faciliteiten. Douchen kan op de citycamping als ervoor wordt gekozen hier te kamperen.

Wij hebben hiervoor gekozen zodat er geen opstopping kan ontstaan in het gebouw.

• Als kleedruimte bieden we twee tenten vlakbij de speelvelden.
  • In de bevestiging van inschrijving zal worden gevraagd of jullie op de citycamping willen staan. Hiernaast vragen wij elk team om een coronaplan te maken om genoeg afstand van elkaar te houden op de kant en op het water.
  • Hiernaast willen wij bandjes uitdelen aan deelnemers onder de 18 en boven de 18 zodat duidelijk wie op welke manier afstand tot elkaar moeten houden. Hiernaast kunnen wij zo ook zien wie zich hebben aangemeld.
  • Wij willen jullie erop wijzen dat 1,5m afstand houden deels eigen verantwoordelijkheid is maar wij hier ook aansprakelijk voor kunnen worden gesteld. Dit kan leiden tot hoge boetes.
    Als er bijvoorbeeld met meer in een tent wordt slapen die niet uit hetzelfde huishouden komen, kan dit resulteren in een individuele boetes bij controle van de politie.

Helaas zijn wij door de extra maatregelen genoodzaakt het inschrijfgeld te verhogen naar 90 euro. Wij zijn ons bewust van de hoge kosten voor ons toernooi. Deze komen voort uit reguliere kosten en de daar bovenop komende huur van tenten om in om te kleden, wc-faciliteiten en overige coronamaatregelen. De optie om twee losse dag-toernooien in hetzelfde weekend te organiseren in plaats van een heel weekend staat bij ons ook nog open. Wij houden hier rekening mee in verband met het stijgende aantal besmettingen.

Als jullie nog tips of opmerkingen hebben betreft de organisatie van een coronaproof kanopolo toernooi zien wij deze graag tegemoet via pylkwier@kvhydronauten.nl.

Inschrijven kan middels de volgende link: https://forms.gle/Ad2cRsBonW3PhBav5

Interesse om kennis te maken met kanopolo?

Ben je benieuwd naar de kanopolo sport in Leeuwarden? Schroom dan niet en kom langs! Er is plek voor publiek en de gene die het meest fanatiek is, krijgt een gratis proefles kanopolo. De hele dag door zijn er wedstrijden en ter plekke is een wedstrijdschema te bemachtigen in het programmaboekje.

kanopolo pylkwier hydronauten

Pylkwier begrip in kanopolo

Sinds jaar en dag organiseert KV Hydronauten kanopolo toernooi Pylkwier. Het vetste kanopolo toernooi van het Noorden! Robin van Leeuwen kan zich de eerste editie in 1952 nog goed herinneren. “In onze houten boten gooiden we met leren ballen en omgaan was meestal niet meer boven komen”, aldus Robin van Leeuwen. Ook meneer Burns kan zich die oude tijden nog herinneren, maar tegenwoordig is dat anders vertelt hij. “Vroeger kwam ik op klompen aan en stapte ik in een grote klomp die ik kano noemde. Tegenwoordig kom ik op lakschoenen en heb ik een flitsende carbon boot en kan ik nog mee steeds meedoen”.

Benieuwd wat kanopolo is? Kijk dan deze video eens.